Kiev 2017

KIEV 2017

Loreen: ‘Ik was voorbereid op uitschakeling’

We zullen songfestivalwinnares Loreen in 2017 alvast niet terug zien op het podium van het songfestival. Gisteravond werd ze namelijk uitgeschakeld in Andra Chansen van voorronde Melodifestivalen. In deze ‘ronde van de tweede kans’ verloor ze het duel van Anton Hagman. Loreen blijft er kalm onder en legt zich neer bij de resultaten.

De zangeres was rustig op de persconferentie vlak na de Andra Chansen ronde. Fans in Zweden en wereldwijde songfestivalfans waren dat veel minder. Velen zijn teleurgesteld omdat Loreen met Statements uitgeschakeld is en al zeker niet naar het songfestival gaat. Die teleurstelling was er ook toen duidelijk werd dat Loreen niet bij de beste twee acts was geëindigd in haar voorronde. Ze werd ‘verbannen’ naar de gevreesde herkansingsronde. Pijnlijk voor een artieste als Loreen.

‘Heb nooit gezegd dat ik moest en zou winnen’

Gelukkig kan de zangeres van Euphoria het allemaal relativeren: ‘Eigenlijk komt dit niet als een grote verrassing. Ik was voorbereid op dit resultaat. Met dit liedje breng ik dan ook helemaal iets anders. Ik had niet hetzelfde gevoel als bij mijn deelname met Euphoria, het is allemaal anders deze keer. Ik ben niet aan dit avontuur begonnen met een houding van ‘ik moet en zal winnen’, je moet het ondergaan. All the way.’ Heeft ze een verklaring voor haar vroege en onverwachtse uitschakeling? Loreen: ‘Het is een ander lied dan dat de samenleving gewoon is, net zoals de act. ’t Is een heel verhaal dat ik vertel. Ondanks deze exit ben ik toch blij met alle steun die ik gekregen heb!’

Geen Loreen in de finale van Melodifestivalen! 👍 of 😠?

Geplaatst door Songfestival.be op zaterdag 4 maart 2017

 

Loreen zag haar nieuwe deelname vooral als een ideale kans om haar nieuw materiaal te delen met een groot publiek. Ze was dan ook al een tijdje van de muzikale radar verdwenen. De vraag is nu of de Zweden (en haar buitenlandse fans) zitten te wachten op experimentele liedjes met zware (politieke) boodschappen. Melodifestivalen is het meest bekeken en populairste tv-programma in heel Zweden. En de inwoners hebben Loreen alvast een duidelijk signaal gegeven.

De zangeres kan gaan uithuilen bij Eurovisie-diva Carola. Ook zij werd in 2008 uitgeschakeld in de herkansingsronde. En dan zijn er nog meervoudig songfestivaldeelnemers Charlotte Perrelli en Roger Pontare. Zij namen dit jaar ook deel aan de populaire voorronde, maar haalden niet eens Andra Chansen. Perrelli werd zelfs allerlaatste in haar poule.

play

Advertentie