Oostenrijk

OOSTENRIJKLISSABON 2018

Cesár Sampson voor Oostenrijk naar Lissabon

Zanger Cesár Sampson zal Oostenrijk vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2018 in Portugal. Dat werd bekendgemaakt op de Oostenrijkse radio.

Omroep ÖRF hield net als vorig jaar een selectie achter gesloten deuren. Sampson versloeg daarin vijf concurrenten. Het lied voor Lissabon wordt in februari voorgesteld, maar een exacte datum is er nog niet. Sebastian Arnan, die ook al meewerkte aan winnaar Rise Like a Phoenix, zit ook nu mee aan de knoppen. Uiteindelijk werd de datum van bekendmaking verschoven naar 8 maart. Een dag later is lied Nobody but You voor het eerst te horen op de radio.

De zanger is niet aan zijn proefstuk toe als het aankomt op songfestivaloptredens. In 2016 en 2017 stond hij als achtergrondzanger mee op het podium, bij de succesvolle Bulgaarse inzendingen van Poli Genova en Kristian Kostov. Vanochtend werd de deelname van Sampson officieel bekendgemaakt op de Oostenrijkse radio. Het interview beluisteren kan op de website van station Ö3.

De vijfde

Behalve zanger is Cesár Sampson ook actief als personal trainer, stemcoach en muziekproducer bij het collectief Symphonix International. Na Laura Groeseneken voor België, Aysel voor Azerbeidzjan, Saara Aalto voor Finland en Waylon voor Nederland, was Cesár Sampson de vijfde kandidaat die bekend werd gemaakt voor het ESF 2018.

Advertentie