Oostenrijk

OOSTENRIJKMALMO 2024

Ervaren Kaleen zingt voor Oostenrijk in Malmö, lied uit op 1 maart

Zangeres Kaleen vertegenwoordigt Oostenrijk op het Eurovisiesongfestival in Malmö. Dat werd deze morgen vroeg onthuld in het ochtendprogramma van de Oostenrijkse radiozender Ö3. Het nummer waarmee Kaleen de Oostenrijkse eer zal verdedigen, wordt pas later bekendgemaakt. Naar eigen zeggen wordt het een popliedje met techno-invloeden.

Kunnen de Oostenrijkers tien jaar na de legendarische overwinning van Conchita Wurst nog eens potten breken op het Eurovisiesongfestival? Die druk rust op de schouders van zangeres Kaleen, die in het gewone leven Marie-Sophie Kreissl heet. Hoewel haar naam bij de modale Songfestivalfan niet meteen een belletje doet rinkelen, heeft de dame wel al een ruime Songfestivalervaring.

Danseres en choreografe op het Songfestival

Kaleen was er voor de eerste keer bij op het Eurovisiesongfestival in 2018 in Lissabon. Eerst als stand-in van een aantal artiesten tijdens de repetities, later als danseres en choreografe voor de intervalacts. In 2021 en 2022 was ze Creative Director bij het Junior Eurovisiesongfestival en vorig jaar nog werkte ze mee aan de choreografieën van zowel Oostenrijk, Duitsland, Armenië en Georgië. Kaleen kent dus het reilen en zeilen achter de schermen.

Eerste album in 2023

Naast een bewezen staat van dienst als choreografe en danseres heeft Kaleen ook op muzikaal vlak al een aantal streepjes verdiend. Vorig jaar bracht ze haar eerste album Stripping Feelings uit. Hieronder alvast een liedje van dat album.

play

Nu op de voorgrond

2024 echter wordt het jaar dat Kaleen op het voorplan treedt als zangeres. Haar verhaal doet enigszins denken aan dat van onze Gustaph, die na een aantal ervaringen als achtergrondzanger vorig jaar ook voor het eerst de centrale rol innam. Kaleen liet tijdens de bekendmaking vanmorgen op de radio alvast optekenen dat ze ontzettend uitkijkt naar haar Songfestivalavontuur: ‘Ik hou van de wereld van spotlights en camera’s en het feit dat je mensen daar mee kunt nemen in een andere wereld. Die momenten zijn heel kostbaar. Ik heb hier hard voor gewerkt en ik ben er trots op dat ik de wereld kan laten zien wat ik kan. Ik kijk er echt naar uit.’

Popliedje met techno-invloeden 

Het lied waarmee Kaleen Oostenrijk zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, is nog niet bekendgemaakt. Kaleen lichtte deze morgen wel een tipje van de sluier op; het wordt een poplied met techno-invloeden. Wordt binnenkort vervolgd dus.

UPDATE 18 februari: het lied komt uit op 1 maart. De titel is We Will Rave.

Advertentie