Oostenrijk

OOSTENRIJKKIEV 2017

Interne keuze voor 2017

De Oostenrijkse ÖRF laat weten dat ze volgend jaar de selectie van een geschikte song en artiest volledig in eigen handen neemt: de nationale finale wordt geschrapt.

In de afgelopen jaren verzorgde de voorronde Wer singt für Österreich? de selectie live op de Oostenrijkse televisie, maar die uitzending zal volgend jaar alvast niet op antenne komen. Er werd beslist om opnieuw achter gesloten deuren een kandidaat aan te duiden.

Oostenrijk neemt na enkele pauzes eerder deze eeuw sinds 2011 weer onafgebroken deel aan het songfestival. In 2014 won het land dankzij Conchita Wurst (foto: EBU) – de enige artieste uit het land die dit jaar zonder nationale finale haar vlag mocht verdedigen. Het lijkt erop dat de Oostenrijkers hun succes van toen willen herhalen door opnieuw de teugels in eigen handen te nemen.

Meer details over de selectie werden niet vrijgegeven, al heeft de ÖRF hiermee wel bevestigd dat Oostenrijk erbij zal zijn in Kiev. Tot hiertoe staat de teller op 32 landen, al staat het omroepen tot en met 10 oktober vrij om zich kostenloos terug te trekken voor volgend jaar.

Advertentie