Oostenrijk

OOSTENRIJKSTOCKHOLM 2016

Oostenrijk met Franstalig lied naar songfestival

Zoals verwacht heeft zangeres Zoë de Oostenrijkse nationale finale Wer singt für Österreich? gewonnen met het Franstalige lied Loin d’ici. In de superfinale versloeg ze zangeres Elly V met I’ll Be Around (Bounce).

In de finale traden tien artiesten aan met hun songs. Een vierkoppige vakjury, waaronder songfestivalwinnares Conchita Wurst, gaf elk liedje een gezamenlijke score op 40. De rangschikking van die punten werd gevoegd bij die van de televoting, die niet werd vrijgegeven. Presentatoren Andy Knoll en Alice Tumler, die we nog kennen van vorig jaar, maakten enkel de top-3 bekend. Ella Wagner pakte brons en greep net naast een plek in de superfinale, die werd gestreden tussen Elly V en Zoë. Fanfavoriete Zoë trok daarin aan het langste eind en mag daarmee naar Stockholm.

De 19-jarige Zoë Straub is niet aan haar proefstuk toe: vorig jaar nam de zangeres ook al deel aan de Oostenrijkse nationale finale, en toen werd ze derde. Het is de eerste keer ooit dat Oostenrijk een liedje inzendt dat volledig in het Frans gezongen wordt.

De einduitslag, met de rangschikking van de vakjury. De plaatsen in de tabel zijn gebaseerd op de samengevoegde lijsten van publiek en jury, zoals bekendgemaakt tijdens de uitzending.

#ArtiestNummerJuryPlaats
1AzRaHThe One9
2Bella WagnerWeapons Down23
3Elly VI'll Be Around (Bounce)12
4Céline & FarinaSky is the Limit10
5LiaRunaway8
6LiZZAPsycho3
7Orry JacksonPieces in a Puzzle5
8Sankil JonesOne More Sound4
9Vincent BuenoAll We Need Is that Love7
10ZoëLoin d'ici51

Het gastland van vorig jaar treedt aan in de tweede helft van de eerste halve finale, op dinsdag 10 mei.

Loin d’ici:

play

Advertentie