Oostenrijk

OOSTENRIJKLIVERPOOL 2023

Oostenrijk voor ’t eerst met vrouwenduo naar Songfestival

Oostenrijk laat zich op het komende Eurovisiesongfestival vertegenwoordigen door Teya & Salena. Dat nieuws werd dinsdagochtend bekendgemaakt in het ochtendprogramma van radiozender Ö3 Radio, waar Salena de jingles inzingt. 8 maart, op Internationale Vrouwendag, horen we hun lied voor het eerst.

Teya & Salena, die samen een gelegenheidsduo vormen, krijgen de eer om Oostenrijk te vertegenwoordigen op het Songfestival. Een primeur voor het land, want Oostenrijk stuurde nooit eerder een duo van twee vrouwen naar de liedjeswedstrijd. We moeten nog even wachten om het lied van de dames te horen. Dat stellen ze pas op 8 maart, niet toevallig Internationale Vrouwendag, voor aan het grote publiek. Het zou gaan om een danceliedje.

Songfestivalvoorrondes

Beide zangeressen probeerden in het verleden al om op het Songfestival te zingen. Salena – echte naam Selina-Maria Edbauer – nam in 2019 deel aan de preselectie van Oostenrijk. Een jaar later, in 2020, waagde Teya – echte naam Teodora Spiric – haar kans in zowel de Oostenrijkse als de Servische voorronde.

Gekeurd door jury 

De dames leerden elkaar kennen toen ze allebei deelnamen aan talentenjacht Starmania 21. Nadien begonnen ze samen muziek te maken. Zo kwam het duo op de radar van Oostenrijkse omroep ORF terecht. Om en bij de vijftien acts werden door het Songfestivalteam van ORF uitgenodigd voor een open casting. De opnames van die audities werden getoond aan een jury met daarin nationale en internationale Songfestivalexperts, aangevuld met Eurovisiefanclubs uit verschillende landen.

Advertentie