Oostenrijk

OOSTENRIJKROTTERDAM 2020

Vincent Bueno voor Oostenrijk naar Songfestival 2020

De 34-jarige Vincent Bueno werd door de Oostenrijkse omroep ÖRF intern aangeduid om zijn land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020. Dat meldt Eurovision.tv. In de ochtend van 5 maart volgt de bekendmaking van het nummer.

Bueno zal in Rotterdam het uptempolied Alive ten gehore brengen, en daarmee hebben we de eerste songtitel voor het 65e Songfestival. Wanneer en hoe het lied precies zal worden vrijgegeven, is nog niet bekend. Oostenrijk is het vijfde land dat zijn kandidaat bekend heeft gemaakt, na België, Spanje, Bulgarije en Cyprus.

De omroep heeft enkele hashtags gedeeld die tips moeten voorstellen over Alive. Het gaat om #vincentbueno, #alive, #fireshots, #behindthewall en #hiddenheroes. #vincentbueno zelf is uiteraard laaiend enthousiast over zijn nakende deelname: ‘Ik krijg al kippenvel van gedachte alleen al dat ik aan het Songfestival ga meedoen’, zegt hij op de officiële Songfestivalwebsite. ‘Het enorme podium, al die artiesten die het beste van zichzelf geven, alle Europese componisten en producenten die op een plek samenkomen om hun werk te vieren terwijl ze ook in de arena stappen – het is adembenemend en formidabel. Let’s go Austria!

De zanger is overigens een oude bekende: in 2016 finishte hij zesde in de Oostenrijkse Songfestivalvoorronde met All We Need Is That Love, ook een uptempolied:

play

Advertentie