BELGIEKIEV 2017

“Liedje Alice on the Roof niet gekozen als songfestivalinzending”

Volgens tv-magazine Télépro stonden er drie deelnemers uit het jongste seizoen van The Voice Belgique op de shortlist van Franstalige omroep RTBF. Naast die van Ellie Delvaux zouden ook Pierre Lizée en Olivier Kaye in de running geweest zijn voor het ticket richting Kiev. Opvallend: populaire zangeres Alice on the Roof zou volgens Télépro mee hebben geschreven aan één van de songs van de zangers. Toch viel de keuze uiteindelijk op Blanche, de artiestennaam van Ellie Delvaux.

Télépro pakte deze zomer al uit met het nieuws dat Pierre Lizée of Olivier Kaye België zou vertegenwoordigen op het 62e Eurovisiesongfestival. RTBF reageerde niet op die geruchten en doet dat ook nu niet. Nu staan op de website van het Franstalige magazine meer details over de interne selectie van de Waalse omroep. Er zouden wel degelijk gesprekken geweest zijn met Pierre Lizée en Olivier Kaye. Ze hebben midden oktober elk apart enkele potentiële inzendingen voorgesteld aan het team van RTBF. Opvallend: Groep Puggy, Alex Germys én Alice Dutoit componeerden mee aan enkele van die songs. Puggy is erg bekend in Wallonië en ook Germys is een populaire jongen. Hij scoorde al enkele hitjes en werkt mee aan het debuutalbum van Loïc Nottet.

Ideale songfestivalkandidate 

Toch is de meest opvallende naam die van Alice Dutoit. Zij is vooral bekend onder haar artiestennaam Alice on the Roof. Alice (foto Fabrice Hauwel) is hot momenteel en voor velen een ideale songfestivalkandidate. Haar internationaal klinkende liedjes doen het erg goed op de radio en Alice haalde er al het podium van Rock Werchter en Pukkelpop mee. Het is positief dat een jonge zangeres wier carrière in stijgende lijn gaat meewerkt aan potentiële songfestivalliedjes.

Gerenommeerde namen of niet, feit is dat de liedjes van zowel Pierre als Olivier niet sterk genoeg bevonden werden om gebombardeerd te worden tot songfestivalinzending. RTBF kwam zo al snel terecht bij die andere naam op hun lijstje: Ellie Delvaux (Blanche). Er viel geen tijd te verliezen. Delvaux: ‘Ik moest heel snel beslissen, want ik dacht niet na over een mogelijke deelname. Maar het selectiecomité was zo enthousiast over ons liedje dat de keuze snel gemaakt was.’ Ze schreef en componeerde haar inzending voor Kiev samen met Pierre Dumoulin van de band Roscoe.

Advertentie