Wit-Rusland

WIT-RUSLANDUNCATEGORIZED

Wit-Rusland heeft tien kandidaten gekozen

De beruchte, uren durende, auditieronde van de Wit-Russische nationale finale, zorgde alweer voor een smakelijk allegaartje van optredens. Uiteindelijk heeft een negenkoppige jury tien finalisten gekozen.

Net zoals vorig jaar waren ook dit jaar nationale als internationale acts welkom tijdens de audities. 113 kwamen er opdagen in Minsk om hun kans te wagen, onder meer Daz Sampson, die in 2006 het Verenigd Koninkrijk mocht vertegenwoordigen. Opvallende afwezige was de Roemeense MIHAI. Nadat hij eerder uit de nationale finale stapte in eigen land, kondigde hij aan het nummer Baya te brengen tijdens de auditieronde. Ziekte is de boosdoener en dus geen MIHAI voor Wit-Rusland.

Oude bekenden

Nadat alle audities voorbij waren, hebben de juryleden tien kandidaten gekozen die doorgaan naar de finale. De jury heeft meer locale acts gekozen dan internationale, al is er wel een plekje in de finale voor Sebastian Roos, een Zweed. Andere bekende naam is NAPOLI, de band deed al elk jaar meer sinds 2014, met een tweede plaats in 2016. De twee jongens van de popgroep PROvokatsiya zijn ook weer van de partij. Zij wonnen in 2017 de televoting maar kregen nul punten van de vakjury en zagen Naviband naar het festival trekken. Laatste naam die misschien bekend klinkt is ZENA, zij was namelijk één van de presentatrices van het Junior Eurovisiesongfestival 2018 in Minsk. Wanneer de finale zal plaatsvinden wordt op een later moment bekend gemaakt, hier zijn wel alvast alle tien de kandidaten.

Deelnmer(s)Nummer
Alyona Gorbacheva Can We Dream
AuraCharavala
Emmanuel ImagbeChampion
Eva KoganRun
KeySiNo Love Lost
Michael SoulHumanize
NAPOLILet it go
PROvokatsiyaRunning Away From The Sun
Sebastian RoosNever Getting Close
ZENALike It

Advertentie