Zwitserland

ZWITSERLANDLIVERPOOL 2023

Zwitserland selecteert Remo Forrer voor Songfestival 2023

Het deelnemersveld van het Eurovisiesongfestival van dit jaar wordt steeds meer compleet. Vandaag maakte de Zwitserse omroep SRF bekend wie het land in Liverpool zal vertegenwoordigen. Remo Forrer werd intern geselecteerd. Zijn nummer is nog niet bekend, dat horen we op 7 maart.

Ook dit jaar kiest Zwitserland er weer voor om een intern geselecteerde kandidaat naar het Songfestival te sturen. Twee panels werden ingezet om tot deze keuze te komen. Naast een panel bestaande uit honderd Zwitserse televisiekijkers mochten ook een twintigtal muziekprofessionals van over de hele wereld hun mening delen.

Wie is Remo Forrer?

De 21-jarige Remo Forrer is al van jongs af aan met muziek bezig. Op zijn eigen website is te lezen dat de zanger als kind begon met fluitlessen, overstapte op het spelen van de accordeon en uiteindelijk zichzelf aanleerde piano te spelen. Zijn stem trainde hij met zanglessen. In 2020 nam Remo deel aan The Voice of Switzerland. Hij wist de talentenjacht uiteindelijk te winnen en bracht sindsdien een aantal singles uit. Ook in buurland Duitsland geniet hij enige bekendheid door zijn deelname aan Zeig uns Deine Stimme in 2022.

Voor Remo is deelnemen aan het Songfestival altijd een droom geweest en hij is super blij dat deze nu uitkomt. In het nieuwsbericht vanuit SRF geeft hij aan: ‘Voor een Zwitserse muzikant is er niets mooiers dan het Eurovisiesongfestival. Voor mij is het de Champions League van de muziek.’

Bekendmaking nummer

Over het nummer waarmee hij Zwitserland zal gaan vertegenwoordigen, weten we nog niet veel. Op 7 maart zal het bekend worden gemaakt. Remo geeft bij SRF wel al het volgende aan: ‘Het nummer betekent veel voor me. Het heeft absoluut pakkende deuntjes. En het vraagt alles van mijn stem, het gaat van heel laag naar heel hoog.’

Zwitserland neemt deel aan de eerste halve finale op 9 mei. Het land zien we dan terug in de tweede helft van de show. Na twee top vijf noteringen in 2019 en 2021 behaalde Marius Bear afgelopen editie de zeventiende plek in Turijn met het nummer Boys Do Cry.

Advertentie