Zwitserland

ZWITSERLANDROTTERDAM 2020

Gjon’s Tears is de inzending voor Zwitserland

Zwitserland heeft na de goede uitslag van vorig jaar een eer hoog te houden. De Zwitserse omroep SRF SSG had in de voorbije dagen op sociale media al wat hints gepost over de nieuwe inzending. De keuze is gevallen op Gjon’s Tears, een jonge zanger met een zeer diverse achtergrond. Met het nummer Repondez-moi hoopt hij het mooie resultaat van Luca vorig jaar te evenaren of verbeteren.

Gjon’s Tears is de artiestennaam van Gjon Muharremaj. Hij treedt ook op in een groep met dezelfde naam. Gjon is in Zwitserland geboren met een Kosovaarse vader en een Albanese moeder. Hij staat zowel in Albanië bekend om zijn verschijning op Albania’s Got Talent in 2010, en meer recent maakte hij naam in Frankrijk tijdens The Voice waar hij werd gecoacht door Mika en de halve finale haalde.

Belgische schrijver

Twee van de schrijvers zijn Alizé Oswald en Xavier Michel, beter bekend als het folk-pop duo Aliose. Ze waren finalisten in de Zwitserse nationale finale in 2011. Een andere schrijver is de Belgische muzikant Jeroen Swinnen, vooral bekend van Tom Dice zijn Me and My Guitar in 2010. Gjon heeft ook zelf bijgedragen aan het nummer. Het nummer is volledig in het Frans.

Advertentie