Zwitserland

ZWITSERLAND

Gjon’s Tears komt op 10 maart met opvolger ‘Répondez-moi’

Het is lang geen uitzondering, maar we vermelden toch nog eens dat ook de Zwitserse artiest die in 2020 had moeten gaan naar Rotterdam voor het Eurovisiesongfestival dat in 2021 alsnog zal doen. Op 10 maart horen we het lied waarmee de Zwitsers-Albanese artiest Gjon’s Tears dat zal doen.

Het lied voor 2020 werd nog meegeschreven door de Belg Jeroen Swinnen, die voor onder andere de tv-reeks Beau séjour muziek schrijft, over het lied voor 2021 is nog niks bekend. We weten alleen dat de bekendmaking er is op 10 maart om 16.00 uur. Zo wordt na 4 maart ook 10 maart een drukke dag, met naast de Zwitserse inzending die van Bulgarije, Griekenland en buurland van Zwitserland Oostenrijk.

Voor 2020 werd Gjon’s Tears met zijn lied intern geselecteerd, nu werd hij meteen gekozen als artiest en mocht hij met muzikanten en producenten liedjes schrijven naar keuze. Daar kwamen dertien liedjes uit, eind december al werd de inzending gekozen. Dat gebeurde door een jury van twintig internationale muziekexperten en honderd Songfestivalexperten.

Beluister nog eens de Zwitserse inzending van vorig jaar.

play

Advertentie