Zwitserland

ZWITSERLAND

Songfestivalinzending Zwitserland op 4 maart bekend

Reto Peritz, delegatiehoofd van Zwitserland op het Songfestival, heeft aan Douzepoints.ch laten weten dat omroep SRF pas in maart naar buiten komt met zijn inzending voor Rotterdam 2020. ‘Momenteel loopt het selectieproces op volle toeren. We screenen verschillende artiesten, samen met de liedjes die een goede beoordeling kregen van onze selectiejury.’

Die jury, honderd uitgekozen burgers en twintig internationale experts, hadden een hele kluif met de beoordeling van die liedjes. SRF ontving maar liefst 515 nummers. De overgebleven liedjes én artiesten worden verder gescreend door die jury’s. Net zoals bij het festival zelf heeft elke jury vijftig procent van de punten te verdelen. Volgens Peritz ontvingen ze veel kwalitatieve inzendingen.

Tegen uiterlijk 9 maart moeten alle Songfestivalliedjes formeel ingeleverd worden bij de EBU. SRF wil tot dan wachten om met hun inzending naar buiten te komen. Op 4 maart volgt de bekendmaking van de nieuwe inzending van Zwitserland en dan weten we wie Luca Hänni opvolgt. Dat zal dan de tweede inzending zijn die aangeduid is via het nieuwe format: geen voorronde, wel een uitgebreid selectieproces achter gesloten deuren.

Dit jaar leverde de gekozen inzending heel wat succes op. Luca Hänni bracht Zwitserland voor het eerst sinds 2014 naar de finale. Hij werd met She Got Me vierde, je moet al terug naar 1993 om een betere Zwitserse eindnotering te vinden.

Advertentie