Stockholm 2016

STOCKHOLM 2016

Zwitserland: Belg bij laatste negentien kandidaten

In Zwitserland zijn alle acts bekend gemaakt die nog kans maken om deel te nemen aan de Zwitserse nationale finale. Onder hen één Belg: Loïc Schumacher. Een panel van experts gaat nu bepalen welke zes inzendingen uiteindelijk als laatste mogen strijden voor het ticket naar Zweden.

Negentien acts blijven in de running om Zwitserland te vertegenwoordigen op het komende songfestival. De volgende ronde is de Expertencheck. Op 6 december brengen alle kandidaten hun song live voor een expertenjury. Zij selecteren zes inzendingen (drie voor het Duitstalige SRF/RTR, twee voor het Franstalige RTS en één voor het Italiaanstalige RSI) die op 13 februari 2016 zullen optreden tijdens Der Grosse Entscheidungsshow 2016, de nationale finale van Zwitserland.

De meeste internationale inzendingen die zich inschreven via de internetselectie haalden het niet. Toch is er één Belg bij de gelukkigen. Génération demain van ene Loïc Schumacher (foto) uit Verviers raakte geselecteerd door de RTS.

play

 

Minder goed nieuws is er voor Maria Christina. De zangeres uit Bornem haalt ook deze keer de volgende ronde niet. Ook de hardrockzangeres van 94 en de twee voormalige songfestivaldeelnemers mogen een kruis maken over het songfestival.

De tien acts voor omroepen SRF en RTR:

Erica Arnold
Vincent Gross
Samuel Tobias Klauser
Maika (uit Spanje)
Stanley Miller (uit Spanje)
Platzhirsch
Rykka
Patric Scott feat. Abdullah Alhussainy
Sunanda
Evelyn Zangger

De zes acts voor RTS:

Bella C
Kaceo
Stéphanie Palazzo
Stéphanie Sandoz
Loïc Schumacher (uit België)
Gina von Glasow

De drie acts voor RSI:

Nathalie Cadlini
Elias
Theo

Advertentie