Zwitserland

ZWITSERLAND

Zwitserland kiest kandidaat voor 2020 opnieuw intern

Het succes dat Luca Hänni had op het vorige festival heeft de omroepen doen besluiten om de kandidaat voor 2020 opnieuw intern te kiezen. Het was Luca zelf die de aankondiging op sociale media mocht doen. Het is dan ook ineens de bevestiging dat Zwitserland er in Nederland ook zal bij zijn.

In 2018 maakten de omroepen SRF, RTS, RSI en RTR bekend dat ze hun kandidaat voor Tel Aviv intern zouden kiezen na de mindere resultaten van de vorige jaren. De jonge zanger Luca Hänni werd gekozen met het nummer She Got Me. Het werd de eerste finaleplaats sinds 2014 en eindigde uiteindelijk op een mooie vierde plaats. Reden genoeg om het dit jaar op dezelfde manier aan te pakken.

Hoe werkt de selectieprocedure?

Nummers kunnen ingestuurd worden vanaf 2 september tot en met 16 september 12.00 uur. Hierna zullen een honderd koppige publieksjury en twintig leden van een internationale jury beginnen selecteren welke nummers er kans maken. Net zoals bij het festival zelf heeft elke jury vijftig procent van de punten te verdelen. De uiteindelijke bekendmaking van de artiest en het nummer zal later volgen. Voor het volledige reglement kan je hier klikken.

Bekijk hier het optreden van Luca nog eens: 

Advertentie