Tsjechië

TSJECHIEVOORRONDES 2020

Dan toch geen tv-show voor Songfestivalselectie Tsjechië

De Tsjechische Republiek zal, ondanks eerder aangekondigd, dan toch geen televisieshow uitzenden om hun artiest voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam te kiezen. Dat hebben ze vanavond bekendgemaakt op hun Facebookpagina. Zoals de voorbije twee jaren zullen ze de selectie online door laten gaan.

‘Ja, het is waar’, zo begint het bericht. ‘Na een aantal lange weken en heel moeilijke beslissingen hebben we besloten de tv-show op te schuiven naar een ander jaar (misschien volgend jaar?) door vele, vele, vele, vele omstandigheden. We willen echt iets anders doen en dit jaar voelden we dat het niet zou lukken zoals we droomden.’

De Tsjechische omroep CT belooft de komende ‘digitale’ nationale voorronde naar een nieuwe dimensie te tillen. Hoe alles zal verlopen wordt bekendgemaakt op een persconferentie op 6 januari 2020. Daar zullen ook de deelnemende artiesten bekendgemaakt worden. Op 13 januari worden de liedjes vrijgegeven en begint de stemming. De stemming sluit op 26 januari en dan weten we wie Lake Malawi opvolgt als de Tsjechische kandidaat voor het Songfestival in Rotterdam. Lake Malawi zorgde voor het tweede beste Tsjechische resultaat ooit, na Mikolas Josef in 2018. Zal Tsjechië ook in 2020 weer hoge toppen scheren?

Advertentie