Tsjechië

TSJECHIETURIJN 2022

Kandidaten en liedjes Tsjechische voorronde ‘ESCZ 2022’ bekend

De Tsjechische nationale omroep ČT maakte bekend dat in totaal zeven kandidaten zullen deelnemen aan ESCZ 2022. Één van hen deed al eerder mee aan de nationale voorronde.

De zeven deelnemende artiesten die kans maken om het land te vertegenwoordigen, werden bekend gemaakt tijdens een persconferentie op het hoofdkantoor van de omroep in de Tsjechische hoofdstad Praag. Ook de volgorde van optreden werd al bepaald.

De deelnemers met hun liedje in volgorde van aantreden zijn;

  1. Domi – Lights Off
  2. GIUDI – Jezinky
  3. Anabelle – Runnin’ Out of F* Time
  4. Elis Mraz – Imma be
  5. The Valentines – Stay or Go
  6. Jordan Haj & Emma Smetana – By Now
  7. Skywalker – Way Down

Elis Mraz nam al eerder deel aan ESCZ in 2020 samen met Čis T en eindigde op de tweede plaats. De andere zes zullen voor het eerst een gooi naar de winst doen. Alle liedjes zijn te beluisteren via deze link.

play

Alle artiesten hebben in tegenstelling tot vorige edities van ESCZ een live-optreden opgenomen in de studio’s van ČT. Voorheen was het gebruikelijk om de videoclips te tonen.

Stemming

De online stemming zal geopend zijn van 7 december tot en met 15 december. Het zal weer mogelijk zijn om via de officiële app van het Eurovisiesongfestival te stemmen. Ook zal er een specifieke website zijn waarop gestemd kan worden. De uitslag zal worden bepaald door 50 procent internationale jurystemmen, 25 procent internationale publieksstemmen en 25 procent Tsjechische publieksstemmen. De uitslag wordt bekend gemaakt op 16 december.

Tsjechië op het Eurovisiesongfestival 2021

In 2021 werd Tsjechië vertegenwoordigd door Benny Cristo met het nummer Omaga. Hij eindigde als 15e van de 17 deelnemers in de tweede halve finale met 23 punten.

Advertentie