Tsjechië

TSJECHIE

Lake Malawi voor Tsjechië naar Songfestival

Net zoals vorig jaar riep de Tsjechische omroep de hulp in van een internationale jury én van de fans. Via de officiële app van het Eurovisiesongfestival konden de fans hun stem uitbrengen. Op die manier verliep hun speciale voorronde weer volledig online. 

Na weken van stemmen zijn ze eruit in Tsjechië. Lake Malawi gaat naar Tel Aviv met het nummer Friend of a Friend. Vijf van de tien internationale juryleden o.a. Elina Nechayeva, Ari Ólafsson, Ryan O’Shaughnessy, Ira Losco en JOWST, gaven de groep de hoogste score. Vandaag werd op een persconferentie ook duidelijk dat de fans zich achter deze indiepop groep hebben geschaard. Al werd de groep daar pas tweede. Dat was dus toch genoeg om de selectie te winnen. 

De band bestaat uit drie leden: Albert Cerny (frontman), Tonda Hrabal (drum) en Jeronym Subrt (bas)

Beste resultaat

Vorig jaar wist Mikolas Josef nog een zesde plaats te halen, wat tot op de dag van vandaag nog altijd het beste resultaat is voor Tsjechië. De vraag is dus: doen zij het beter dit jaar in Israël?

Nieuwe methode 2020

Tijdens de persconferentie werd ook nog aangekondigd dat de omroep in 2020 een grote show gaat organiseren als nationale selectie.

Advertentie