Tsjechië

TSJECHIELIVERPOOL 2023

Tsjechië kiest in liveshow uit vijf artiesten op 30 januari

In tegenstelling tot de voorgaande jaren is de Tsjechische voorronde voor het Eurovisiesongfestival, ESCZ, geen online aangelegenheid. Op maandag 30 januari om 21.00 uur zendt de Tsjechische omroep een tv-show uit om de kandidaat voor Liverpool te kiezen. Zowel Tsjechische fans als internationale fans kunnen stemmen.

Opvallend daarbij is dat internationale fans 70% van de punten uit zullen delen, de Tsjechische slechts 30. Er zal een week gestemd kunnen worden via de officiële Songfestivalkanalen, tot en met maandag 6 februari. Dan weten we wie We Are Domi (foto), wel nog na een online stemming verkozen, opvolgt en beter mag proberen doen dan de 22ste plaats in de finale.

De volgende vijf artiesten maken kans op het Tsjechische ticket voor Liverpool:

  1. Maella
  2. Marketa Irglova
  3. Pam Rabbit
  4. Rodan
  5. Vesna

Songfestivalmerk vergroten

Omroep CT is verheugd dat er een overeenkomst is met EBU om de nationale voorronde uit te zenden op het officiële YouTube-kanaal van het Songfestival, voor de internationale fans. Het pershoofd laat ook nog weten dat de internationale reactie op de beslissing een liveshow te organiseren overweldigend positief was. ‘We veranderen deze dingen om het merk Eurovisiesongfestival/ESCZ te vergroten in Tsjechië. Een liveshow brengen is daarbij een belangrijke stap. De show zal hoofdzakelijk in het Engels zijn zodat zowel de Tsjechen als de internationale fans ervan kunnen genieten.’

Advertentie