Tsjechië

TSJECHIEKIEV 2017

Nog vijf songs in de race voor Kiev

In Tsjechië wordt deze maand nog de knoop doorgehakt over de song en de artiest voor Kiev. Dat meldt de Tsjechische songfestivalsite escportal.cz.

De site sprak met Martin Broz, het delegatiehoofd van Tsjechië op het songfestival. Eind november vorig jaar werd de open inschrijving van de omroep ČT afgesloten. Er waren ruim driehonderd inzendingen, het hoogste aantal ooit voor het land. Een speciale jury heeft inmiddels vijf nummers weerhouden, en een daarvan zal gezongen worden in Kiev onder de Tsjechische vlag.

Bij de nummers horen vooralsnog geen artiesten: de omroep is momenteel in onderhandeling met verschillende zangers en zangeressen om hen te koppelen aan de geselecteerde songs. Het is nog niet bekendgemaakt wanneer precies en hoe de inzending zal worden gepresenteerd aan het publiek.

De verhoogde interesse is ontstaan nadat het Centraal-Europese land vorig jaar voor het eerst in zijn geschiedenis doorstootte naar de finale van het songfestival. Zangeres Gabriela Gunčíková (foto) ging in de finale dan weer ten onder, met een voorlaatste plek als eindresultaat. I Stand kreeg zelfs geen enkel punt van de Europese kijkers thuis.

Advertentie