Tsjechië

TSJECHIE

Tsjechië opent internetvoorronde

In Tsjechië is de stemming geopend voor de ‘nationale finale’ die de Songfestivalinzending van het land zal opleveren. De voorronde wordt volledig via het internet afgewerkt.

De omroep ČT kondigde vorige maand aan dat voor het eerst sinds 2008 en voorronde zou worden gehouden om de bijdrage van het land te kiezen. Uiteindelijk blijkt dat die zich volledig online zal afspelen, zonder televisie-uitzending, en onder de naam Eurovision Song CZ.

Uit ruim vierhonderd inzendingen werden zes kandidaten en hun songs weerhouden. De stemming is vanaf vandaag geopend tot en met maandag 22 januari. Er kan gestemd worden via de officiële app van het Songfestival, maar er is een addertje onder het gras: enkel Tsjechische stemmen worden effectief meegeteld in het eindresultaat.

De appstemmen leveren de helft van de punten op. De andere helft komt van een internationale vakjury. Publiek en jury geven elk een, twee, drie, vier, zes en acht punten aan de zes liedjes, en het lied met de meeste punten wordt de Tsjechische bijdrage voor Lissabon. Op maandag 29 januari wordt de winnaar bekendgemaakt.

De zes liedjes in de aanbieding kunnen allemaal beluisterd en bekeken worden op de website van de omroep en op YouTube. Het deelnemersveld vind je hieronder terug.

Deelnemer(s)Nummer
DebbiHigh On Love
Doctor VictorStand Up
Eddie StoilowWe Rule This World
Eva BurešováFly
Mikolas JosefLie To Me
Pavel CalltaNever Forget

Advertentie