Tsjechië

TSJECHIEMALMO 2024VOORRONDES 2024

Tsjechië: Zo klinkt herwerkte versie van ‘Pedestal’

Pedestal, de Tsjechische inzending op het komende Eurovisiesongfestival, steekt in een nieuw kleedje. Op donderdag 21 maart bracht zangeres Aiko een hernieuwde versie van haar Songfestivalinzending. Hieronder kun je alvast het resultaat beluisteren.

play

Tsjechië was er vorig jaar als de kippen bij om een kandidaat en nummer te kiezen voor Malmö. Op 13 december kwam de 24-jarige Aiko, een Tsjechische zangeres met Russische roots, als winnares uit de bus bij ESCZ 2024.

Een ietwat verrassend resultaat, aangezien de Tsjechische kijker haar op een vijfde plaats (op zeven deelnemers) gezet had. Het nationale publiek had echter maar voor 30% inspraak in het eindresultaat. Het was de internationale kijker die Aiko het ticket richting Malmö bezorgde.

Van voetstuk gevallen

Volgens de wedkantoren zal de Tsjechische alvast geen potten breken in Zweden. De zangeres mag zichzelf dan wel op een voetstuk plaatsen, de bookmakers doen dat allerminst. Al wekenlang bengelt Pedestal helemaal onderaan in de polls. Bij het publiceren van dit artikel scoren enkel Moldavië en San Marino nog slechter.

De herwerkte versie van Pedestal zou het tij moeten doen keren, maar lijkt daar voorlopig niet in te slagen. Als de wedkantoren het bij het rechte eind hebben, zien we Aiko niet terug in de grote finale op zaterdag 11 mei.

Revamps in de solden

Dat een reeds uitgebrachte inzending in extremis nog in een nieuw jasje gestoken wordt, is niet nieuw op het Eurovisiesongfestival. Vooral Malta is meester hierin, maar ook in eigen land pasten we het trucje al toe. Zo klonk Love Kills van Roberto Bellarosa in Malmö beduidend anders dan tijdens de persvoorstelling.

Dit jaar gaan verrassend veel landen voor een herwerkte versie van hun inzending. Vorige week werden we al getrakteerd op een zogenaamde revamp van Titan en Loop, de nummers uit Albanië en Malta. Ook de Sloveense inzending Veronika zou momenteel nog enkele enkele plastische ingrepen ondergaan.

Advertentie