Tsjechië

TSJECHIE

Tsjechische nationale finale volgend jaar weer op tv

Na twee jaar internetvoorrondes werd tijdens de persconferentie enkele dagen geleden bekendgemaakt dat de Tsjechen volgend jaar weer via een televisie-uitzending hun inzending voor het Songfestival zullen kiezen. En er is zelfs al een datum.

Omroep ČT debuteerde op het Songfestival in 2007. Na twee nationale finales op tv met erbarmelijke resultaten en een interne keuze die zelfs geen enkel punt kreeg, trok de omroep de staart in. Vier jaar geleden keerde Tsjechië terug, met weer drie keer op rij interne selecties. Vorig jaar werd een voorronde gehouden, maar die verliep wel volledig via het internet. Na een zesde plaats dankzij Mikolas Josef (foto), het beste resultaat ooit voor het land op het Songfestival, werd het concept dit jaar herhaald. Maar voor volgend jaar komt er dus weer een wijziging aan.

Op 25 januari 2020 zullen de Tsjechen hun lied en uitvoerder(s) kunnen kiezen tijdens een nationale finale die live op televisie wordt uitgezonden. Aanmeldingen daarvoor zijn nu al welkom. De deadline is 30 juni. Alle songs die voldoen aan de typische Songfestivalregels (maximaal drie minuten, nog niet uitgebracht) zijn welkom per mail. Ook Noorwegen maakte eerder al bekend dat het al op zoek is naar inzendingen voor 2020. In tegenstelling tot in Tsjechië sluit de inschrijvingsperiode daar niet en zullen artiesten het hele jaar door nummers kunnen insturen.

Dit jaar wordt Tsjechië vertegenwoordigd door de band Lake Malawi en Friend of a Friend:

play

Advertentie