Finland

FINLANDKIEV 2017

Kandidaten ‘UMK 2017’ bekend

De organisatie achter de Finse voorronde Uuden Musiikin Kilpailu heeft vanmiddag op een persconferentie de tien finalisten bekendgemaakt.

De Finnen kiezen volgend jaar voor één finale zonder voorafgaande halve finales of andere voorrondes. Tien finalisten werden weerhouden voor de finaleshow, die op zaterdag 28 januari zal doorgaan vanuit de Metro Arena in de Finse stad Espoo.

De meest opmerkelijke deelnemer is toch wel Günther. Hij is een voormalig Zweeds model dat jaren geleden een compleet foute hit scoorde met het lied Ding Dong Song. Vooral het zinnetje ‘You touch my tralala’ ging al snel viraal.

play

Alle tien songs zijn al volledig te beluisteren op de website van de voorronde, en ook op Spotify zijn ze allemaal te vinden. Het deelnemersveld vind je hieronder:

Deelnemer(s)NummerJuryPubliekTotaalEindresultaat
AlvaArrows
Anni SaikkuReach Out for the Sun
Club La PerséMy Little World
EmmaCircle of Light
Günther & D'SanzLove Yourself
Knucklebone Oscar & The Shangri-La RubiesCaveman
Lauri YrjöläHelppo elämä
My First BandParadise
Norma JohnBlackbird
ZühlkePerfect Villain

Krista Siegfrids (foto), kandidate van het ESF 2013 met Marry Me, presenteert voor de tweede opeenvolgende keer de voorronde. De Finse kijkers van de omroep YLE bepalen samen met een reeks internationale jury’s de einduitslag.

Update 28/12: hierInmiddels zijn er ook officiële videoclips gemaakt en vrijgegeven van de tien finalisten. Die vind je terug. Nu zaterdag, op oudejaarsavond, zendt de YLE de clips uit, vergezeld door Finstalig commentaar.

Foto: YLE Livestream

Advertentie