Kroatië

KROATIEVOORRONDES 2020

Kroatië kiest kandidaat op 29 februari via ‘Dora’

De Kroatische omroep HRT heeft bekendgemaakt dat ze opnieuw hun kandidaat zullen selecteren via Dora. De voorronde zal worden gehouden in het Marino Cvetković concertgebouw in de stad Opatija op 29 februari. Geïnteresseerden kunnen zich melden tot 15 december.

Zestien, dat is het totaal aantal liedjes dat zal deelnemen aan de finale. Dora heeft geen halve finales of voorrondes, gewoon één finale. De liedjes van de zestien kandidaten worden, nadat alle inschrijvingen zijn ontvangen, beluisterd door een jury. Nummers worden geselecteerd op hun artistieke waarde net als de muziek en de tekst. Nummers moeten in de eigen taal, Engels, Frans of Italiaans gebracht worden en de uitvoerder(s) moeten de Kroatische nationaliteit hebben. De liedjesschrijvers hebben die restrictie dan weer niet. Alle regels en inschrijvingsformulier kan je hier vinden.

Terugkeer met minder resultaat

Vorig jaar keerde Dora na elf jaar afwezigheid weer terug in de hoop zo betere resultaten te scoren. Roko won deze editie met The Dream en mocht naar Tel Aviv. Hij kon het publiek jammer genoeg niet overtuigen en landde met zijn gouden vleugels op een veertiende plek in de halve finale.

Advertentie

Locatie