Kroatië

KROATIEVOORRONDES 2020

Kroatië kiest kandidaat op 29 februari via ‘Dora’

De Kroatische omroep HRT heeft bekendgemaakt dat ze opnieuw hun kandidaat zullen selecteren via Dora. De voorronde zal worden gehouden in het Marino Cvetković concertgebouw in de stad Opatija op 29 februari. Geïnteresseerden kunnen zich melden tot 15 december.

Zestien, dat is het totaal aantal liedjes dat zal deelnemen aan de finale. Dora heeft geen halve finales of voorrondes, gewoon één finale. De liedjes van de zestien kandidaten worden, nadat alle inschrijvingen zijn ontvangen, beluisterd door een jury. Nummers worden geselecteerd op hun artistieke waarde net als de muziek en de tekst. Nummers moeten in de eigen taal, Engels, Frans of Italiaans gebracht worden en de uitvoerder(s) moeten de Kroatische nationaliteit hebben. De liedjesschrijvers hebben die restrictie dan weer niet. Alle regels en inschrijvingsformulier kan je hier vinden.

De zestien kandidaten

De deelnemers vind je terug in onderstaande tabel. Er zou een ex-Songfestivalkandidaat deelnemen, maar het heeft niet mogen zijn. Goran Karan finishte twintig jaar geleden negende tijdens het ESF 2000 in Stockholm en was opnieuw weerhouden om aan Dora mee te doen, maar hij besloot zich nadien alsnog terug te trekken uit de competitie. Elis Lovrić werd als plaatsvervangster aangeduid.

Deelnemer(s)Nummer
Aklea NeonZovi ju mama
Alen Vitasović & Božidarka Matija ČerinaDa se ne zatare
Bojan JambrošićViše od riječi
ColoniaZidina
Damir KedžoDivlji vjetre
ĐanaOne
Edi AbaziComing Home
Elis LovrićJušto
Indira LevakYou Will Never Break My Heart
Jure BrkljačaHajde nazovi me!
Lorena BućanDrowning
Lorenzo, Dino Purić & Reper iz sobeVrati se iz Irske
Marin Jurić ČivroNaivno
Mia NegovetićWhen It Comes to You
Nikola MarjanovićLet's Forgive
Zdenka KovačičekLove, Love, Love

Terugkeer met minder resultaat

Vorig jaar keerde Dora na elf jaar afwezigheid weer terug in de hoop zo betere resultaten te scoren. Roko won deze editie met The Dream en mocht naar Tel Aviv. Hij kon het publiek jammer genoeg niet overtuigen en landde met zijn gouden vleugels op een veertiende plek in de halve finale.

Advertentie