Israël

ISRAEL

Ethiopisch-Israëlische Eden Alene voor Israël naar Songfestival 2020

Eden Alene, een Israëlische met Ethiopische roots, heeft ‘Rijzende Ster’ gewonnen in Israël, de talentenjacht op tv die de kandidaat voor het Songfestival aanduidt, dit jaar althans voor de voorlopig laatste keer. Het lied waarmee ze naar Rotterdam trekt, zal in een andere tv-show gekozen worden op 3 maart. Eden brengt in die show vier liedjes, die nu te beluisteren zijn.

In de eerste ronde van de finale had Eden Alene haar duel verloren van Orr Amrami-Brockman. Alene kreeg een wildcard waardoor ze toch doorging naar de tweede ronde. Die won ze uiteindelijk door te winnen bij zowel de jury als het publiek, waardoor ze ook haar tweede talentenjacht op twee jaar tijd wint.

In 2018 won Alene al op 17-jarige leeftijd X Factor. Ze draagt een aantal rubberen armbanden die elk naar een herinnering verwijzen. Ze hoopt dat Arabieren en Israëli’s vredevol naast elkaar kunnen leven.

 

Tijdens de tv-show op 3 maart zal ze vier liedjes zingen. De titels zijn de volgende (klik op de titel om het lied te horen):

  1. Roots
  2. Feker libi (Geliefd)
  3. Savior in the Sound
  4. Rakata (Alleen jij)

Feker libi bevat tekst in een verzonnen Afrikaanse taal, en Amharisch, een van de officiële talen in Ethiopië, vanwaar Edens ouders afkomstig zijn. Rak ata bevat dan weer Hebreeuwse tekst. Het lied Feker libi is geschreven door onder andere Doron Medalie, die Netta’s winnende lied Toy schreef.

Advertentie