Litouwen

LITOUWEN

Litouwse voorronde start op 6 januari

Begin volgende maand gaat Eurovizijos van start, de Litouwse songfestivalvoorronde. Zoals in de vorige maanden lijkt het een mammoetselectie te worden die verschillende opeenvolgende zaterdagavonden in beslag zal nemen, al is de omroep LRT schaars met details.

Een format en kandidaten werden nog niet bekendgemaakt. Voorlopig klinkt het enkel dat er ruim vijftig artiesten en honderd nieuwe songs de omroep bereikt hebben, en dat veel artiesten hun liedjes nog aan het inkorten zijn om de grens van drie minuten niet te overschrijden. De enige zekerheid is dat de shows al starten op zaterdag 6 januari, begin volgend jaar dus. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de shows weer op voorhand opgenomen zijn. Hoeveel shows er komen en wanneer de finale plaatsvindt, werd nog niet meegedeeld.

In een poging een frisse wind te laten waaien doorheen de voorrondereeks, werd Mantas Stonkus, een Litouwse komiek, aangetrokken om samen met Ugnė Skonsmanaitė, een populaire Litouwse televisiepresentatrice, de uitzendingen aan mekaar te praten.

Het Baltische Litouwen eindigde dit jaar op het ESF in Kiev op een voorlaatste plaats in zijn halve finale, dankzij de groep Fusedmarc (foto) en hun song Rain of Revolution.

Advertentie