Litouwen

LITOUWEN

The Roop opnieuw naar Rotterdam voor Litouwen

De Litouwse voorronde Pabandom iš Naujo 2021 kent een winnaar. The Roop krijgt een nieuwe kans om Litouwen te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. De groep doet het dit jaar met het nummer Discoteque.

De Litouwse preselectie was dit jaar kleinschaliger dan normaal. Er vonden slechts twee kwartfinales en één halve finale plaats, mede omwille van de COVID19-pandemie. In totaal gingen 21 artiesten de strijd aan voor het ticket naar Rotterdam. The Roop, de groep die in normale omstandigheden naar Rotterdam zou zijn gegaan in 2020, mocht ter compensatie meteen door naar de finale. De automatische kwalificatie heeft hen geen nadeel berokkend want zowel de jury als de Litouwse kijker gaf het maximum van de punten (12) aan Discoteque.

De Litouwers treden aan in de eerste halve finale op dinsdag 18 mei 2021.

De volledige uitslag van de Litouwse voorronde vind je in onderstaande tabel:

Deelnemer(s)NummerJuryPubliekTotaalPlaats
Evita CololoBe paslapčių76134
GebrasyWhere'd You Wanna Go?1010202
Martyna JezepčikaitėThank You Very Much57125
The RoopDiscoteque1212241
Titas & BenasNo65116
Voldemars PetersonsNever Fall for You Again88163

Hieronder kan je de Litouwse inzending beluisteren:

play

Litouwen op het Eurovisiesongfestival

Litouwen kent een woelige Songfestivalgeschiedenis met hoogtes en laagtes. Het is de Litouwers nog nooit gelukt om het festival te winnen, laat staan een plekje in de top vijf te behalen. Het laatste – en enige – succesje dateert al van 2006 toen LT United met We are the winners zesde werd.

Advertentie