Moldavië

MOLDAVIEMALMO 2024

Finalisten Moldavische voorronde ‘Etapa Natională’ bekend

Moldavië heeft de volgende fase bereikt in de zoektocht naar een act voor het Eurovisiesongfestival 2024. De omroep TRM organiseerde afgelopen zaterdagmiddag de live audities voor Etapa Națională 2024, waarbij 11 acts zich wisten te plaatsen voor de finale.

Aanvankelijk stonden 32 inzendingen op de longlist, maar twee daarvan trokken zich terug. De overgebleven acts traden live op in de TRM-studio’s om te laten zien waarom ze een plek in de nationale selectie verdienden. De audities waren ook op tv te volgen.

De finalisten

De jury beoordeelde de acts op melodie, originaliteit en interpretatie. De 11 door de jury als best beoordeelde acts zijn door naar de finale van Etapa Naţională 2024. Je kan alle nummers via deze link beluisteren.

De finalisten zijn:

 1. Cătălina Solomac – Fever
 2. Iulia Teleucă – Runaway
 3. Natalia Barbu – In the Middle
 4. Nicoleta Sava – Bravo
 5. OL – No time no space
 6. Reghina Alexandrina – Contrasens
 7. Sasha Letty – DNA
 8. Valeria Pasha – Anti-Princess
 9. Viola Julea – Light Up!
 10. Victor Gulick – Fever
 11. Y-Limit – Revolution

Zoals wel vaker het geval is in Moldavië, zien we enkele ‘usual suspects’ terugkeren. OL, Sasha Letty, Victor Gulick en Viola Julea zijn immers namen die we de afgelopen jaren wel al vaker zagen op het Moldavische podium.

Ook voor Nicoleta Sava en Valeria Pasha is de Moldavische preselectie geen onbekend terrein meer. Natalia Barbu had de eer in 2007 om het kleine land te vertegenwoordigen op het Songfestival zelf.

De finale van Etapa Națională 2024 zal doorgaan op zaterdag 17 februari. Dan is de Moldavische kandidaat voor Malmö 2024 bekend en zo ook de opvolger van Pasha Parfeni (foto).

Advertentie