Moldavië

MOLDAVIEKIEV 2017

39 songs ingediend voor ‘O Melodie Pentru Europa 2017’

Met amper 39 inzending bereikt de nationale omroep van Moldavië TRM een nieuw laagterecord. Van deze 39 liedjes zullen er 14 overblijven, nadat een jury een selectie heeft gemaakt. Deze 14 inzendingen zullen dan tijdens een uitgezonden halve finale kunnen strijden voor een finaleplek, waar de winnaar gekroond zal worden tot de kandidaat voor het songfestival in Kiev.

De Moldavische omroep TRM heeft een nieuw dieptepunt bereikt. In 2015 telde de omroep maar liefst 65 inzendingen en in 2016 telde ze er 46. Dit jaar zijn er echter slechts 39 songs die hun kans hebben gewaagd. Waarom? Dankzij de nieuwe regels die Moldavië heeft opgesteld voor de preselectie. Alleen artiesten die het Moldavische burgerschap bezitten, kunnen een liedje indienen.

De volledige lijst met kandidaten en hun liedjes kan je via deze link bekijken.

Een opvallende deelnemer is Sunstroke Project. Ze namen reeds in 2010 deel aan het Eurovisiesongfestival in Oslo. Hun liedje Run Away behaaldde een bescheiden 22e plaats in de finale, maar in de nasleep van het songfestival kreeg het lied meer faam en mede dankzij de Epic Sax Guy werd hun deuntje alsnog vrij bekend.

Hoe gaat het nu verder met de selectie? Zaterdag 21 januari zal er een live auditie plaatsvinden voor de 39 ingezonden liedjes, waarin een jury de 14 beste songs een ticket zal bezorgen naar de halve finale, die op 24 februari zou uitgezonden worden. Daar zal de groep verder uitgedund worden tot acht finalisten die hun beste beentje zullen voorzetten tijdens de finale op 25 februari.

Beluister Run Away van Sunstroke Project mét Epic Sax Guy:

play

Advertentie