Moldavië

MOLDAVIE

Moldavië kent tien finalisten, maar schrapt halve finale

O melodie pentru Europa, zeg maar de voorronde in Moldavië, heeft de tien acts bekend gemaakt die de auditieronde hebben overleefd. Veel minder dan verwacht dus moest de omroep TRM wel een drastische beslissing nemen.

Zesentwintig kandidaten namen deel aan de live auditieronde. De vakjury leek niet echt onder de indruk en stuurde meer dan de helft van de aangemelde nummers de deur uit. De nummers werden beoordeeld op melodie, originaliteit, zang en het totale plaatje. Sinds het goede resultaat van 2017 lijkt het aantal inschrijvingen alleen maar te dalen. Vorig jaar zevenentwintig en dit jaar dus nog eentje minder. Waar er vorig jaar wel nog zestien doorgingen naar de halve finale, pakte het dit jaar toch even anders uit.

Te weinig goede deelnemers

Na de strenge auditieronde én zestien(!) afgevallen kandidaten kwam dan ook het nieuws dat de overgebleven tien acts rechtstreeks doorgaan naar de finale op 3 maart, en dus de halve finale van 2 maart wordt geschrapt. Dit zijn de tien finalisten:

Deelnemer(s)Nummer
Anna OdobescuStay
Aurel ChirtoacaLa cinema
Tinna GVirus
Diana BrescanLies
SiajOlimp
LimoniqueGravitTy
Maxim ZavidiaI Will Not Surrender
Marcela ScripcaruMeteor
Che MDSub Pāmînt
Vera TurcanuCold

Goede resultaten

De laatste twee jaar ging het voor de wind bij de inzendingen van Moldavië. Twee keer eindigden ze in de top 10 van het festival. Sunstroke Project kwam met een derde plaats naar huis en de olijke groep DoReDos brachten het land een tiende plaats in de rangschikking.

Advertentie