Moldavië

MOLDAVIE

Moldavië kiest op 24 februari voor Lissabon

In Moldavië zijn de inschrijvingen voor de voorronde O melodie pentru Europa (‘Een liedje voor Europa’) geopend. Er komt een halve finale en een finale.

Geïnteresseerde artiesten mogen zich tot en met 15 januari bij de omroep TRM aanmelden met hun nieuwe songs. Buitenlandse artiesten worden gedoogd, zolang minstens de helft van de artiesten op het podium maar uit Moldaviërs bestaat. In de eerste fase weerhoudt een vakjury 35 songs, die doorstoten naar audities achter gesloten deuren. Daaruit worden er zestien gekozen die mogen deelnemen aan de halve finale op televisie, die gepland staat voor donderdag 22 februari.

Van die halve finale gaan er uiteindelijk tien artiesten door naar de finale, op zaterdag 24 februari. In beide shows bepalen een vakjury en de kijkers elk de helft van de uitslag. De lat ligt hoog, want Moldavië behaalde dit jaar zijn allerbeste songfestivalresultaat tot hiertoe. De groep Sunstroke Project (foto) pakte in buurland Oekraïne een derde plek met hun lied Hey Mama.

Advertentie