Moldavië

MOLDAVIEKIEV 2017

Omroep zoekt geen centen maar kandidaten

In San Marino zoeken ze half miljoen euro, maar in Moldavië hebben ze nood aan kandidaten die in mei naar het songfestival in Kiev willen gaan. Voorlopig hebben zich nog maar drie artiesten ingeschreven.

Drie weken geleden opende de Moldavische zender TRM de openingen voor O melodie pentru Europa 2017, hun zoektocht naar de perfecte song voor Kiev. Of toch: het liedje dat ons het resultaat van 2016 moet doen vergeten. Toen ging Lidia Isac naar het songfestival in Stockholm met Falling Stars.

Op 18 januari sluiten de inschrijvingen en wat blijkt? Nog maar drie kandidaten hebben zich gemeld en de zender zoekt er veertien voor de halve finale op 24 februari. Een dag later start de finale al. De jury en het publiek bepalen samen wie de finale wint.

Je kan hier alvast kennis maken met de drie inzendingen. De zender lijkt zich momenteel nog geen zorgen te maken. Vorig jaar deze tijd had zich namelijk nog geen enkele artiest ingeschreven.

De eerste kandidaat is Che-MD een rockband die vorig jaar al eens meedeed in de nationale voorronde en toen weinig succes oogstte. Dit jaar doen ze mee met Faurit in Moldova.

play

Dan is er nog de band Formaţia Ion Krasnopolski met Invitatie la nunta moldoveneasca. Dat nummer kan je hier beluisteren.

En ook het duo Serj Coston & Sergey Beloff schreven zich in met I’ve Been Searching.

https://www.youtube.com/watch?v=pPMHELRtvZg

Advertentie