Moldavië

MOLDAVIE

Natalia Gordienko laat ‘Sugar’ op ons los voor Moldavië

Tijd om kennis te maken met de Moldavische inzending voor het komende Songfestival in Nederland. Titel en vertolkster waren al bekend: Sugar door Natalia Gordienko, die in 2006 al eens deelnam aan de populaire liedjeswedstrijd. Nu krijgt het grote publiek de kans om kennis te maken met haar nieuwe, muzikale worp.

De inzending van Moldavië werd voorgesteld in … Rusland. Beetje onlogisch, maar de omstreden Russische superster Philipp Kirkorov zit samen met Dimitris Kontopoulos en Sharon Vaughn achter het lied, net zoals vorig jaar trouwens. Daar moet je dan als omroep, TRM in dit geval, blijkbaar iets voor over hebben. Dit is Sugar:

play

Tweede keus 

Na de annulering van het Songfestival 2020 was de aanduiding van Natalia trouwens geen zekerheid. De Moldavische omroep had plannen om een nationale finale te organiseren, maar de coronamaatregelen maakten dat onmogelijk. Dus kwam TRM – min of meer als tweede keuze – weer aankloppen bij hun kandidate van 2020.

Geoliede machine

Zoals je kon lezen: Moldavië komt met een geoliede machine naar Rotterdam: Philipp Kirkorov, Dimitris Kontopoulos en Sharon Vaughn. Die eerste twee – ook wel het ‘dreamteam’ genoemd – werkten al mee aan verschillende succesvolle Songfestivalliedjes. In 2019 zorgde dit trio voor het liedje van Sergey Lazarev. Kontopoulos en Vaughn zitten dit jaar ook achter het liedje dat Stefania voor Griekenland zingt. De twee zangeressen delen ook dezelfde choreograaf: Fokas Evangelinos.

Advertentie