Moldavië

MOLDAVIETURIJN 2022

Ook Moldavië kiest in nationale finale op 5 maart

Ook de nationale omroep van Moldavië, TRM, heeft bekendgemaakt dat het opnieuw een nationale finale houdt om de kandidaat voor het Eurovisiesongfestival te kiezen. Die finale zal doorgaan op 5 maart, een dag die nu al druk is met ook finales in Denemarken, IJsland en Roemenië.

Die dag kennen we dus ook de artiest die Natalia Gordienko (foto) opvolgt, die zelf de nationale finale in 2020 won en in 2021 intern geselecteerd werd. Liedjesschrijvers en artiesten kunnen nog tot eind januari reageren voor de selectie. Voorwaarde daarbij is dat minstens 50% van de artiesten van een act de Moldavische nationaliteit moet hebben.

Verplichtingen

De deelnemende artiesten zullen ook een contract moeten tekenen waarin onder andere artistieke en financiële verplichtingen bepaald worden. De Moldavische omroep is er geen met veel geld, dus artiesten moeten zelf instaan voor de kosten voor de voorbereiding en de deelname aan het Songfestival. De artiest die met dat alles akkoord gaat en de nationale finale wint, kan in Turijn beter proberen doen dan de derde plaats van SunStroke Project in 2017, het beste resultaat tot hiertoe van het land dat tussen Roemenië en Oekraïne in ligt.

Bekijk hier nog eens de deelname van Moldavië met Natalia Gordienko in 2021.

play

Advertentie