Moldavië

MOLDAVIEMALMO 2024

Runner-up Valeria Pasha betwist resultaat Moldavische voorronde

Natalia Barbu heeft de Moldavische voorronde voor het Eurovisiesongfestival gewonnen. Officieel dan toch. Runner-up Valeria Pasha is het daar echter niet mee eens en heeft een klacht ingediend bij de Moldavische omroep. Dat bevestigt ze zelf op haar Instagrampagina.

Pasha won met grote voorsprong de televote met haar lied Anti-princess. Ze kreeg dubbel zoveel stemmen als Natalia Barbu, die tweede werd met In The Middle. De jury stemde echter omgekeerd en plaatste Barbu op één. Het gevolg daarvan was dat beide dames even veel punten hadden. Daar leken niet echt regels voor voorzien te zijn dus werd Barbu tot winnares uitgeroepen.

Mening niet gehoord

Dat resultaat vecht Valeria Pasha nu dus aan, voor de steun die ze gekregen heeft van degenen die voor haar stemden. Ze vindt het resultaat onrechtvaardig en zegt dat de organisatoren de mening van het stemmende publiek niet gehoord hebben. Wat nu de volgende stappen zijn, is niet geweten. Wie we dus aan de start zien voor Moldavië in de eerste halve finale, lijkt op dit moment onzeker.

Advertentie