Montenegro

MONTENEGRO

Vijf finalisten voor Montenegrijnse voorronde

De Montenegrijnse omroep, RTCG, heeft haar vijf finalisten voor de nationale voorronde Montevizija bekendgemaakt. 

Om deel te nemen aan Montevizija konden kandidaten zich inschrijven van 1 november tot 15 december 2017. RTCG heeft in totaal 31 inzendingen ontvangen en een vakjury heeft daaruit vijf finalisten geselecteerd. Het is al sinds 2009 geleden dat er een voorronde heeft plaatsgevonden in Montenegro. Voordien werd een kandidaat intern geselecteerd.

De finale zal plaatsvinden op zaterdag 17 februari. De uiteindelijke winnaar zal enkel gekozen worden via televoting. De show wordt uitgezonden op RTCG 1.

Vier vrouwen en één man in de running

  • Lorena Janković – Dusu mi daj (Geef me je ziel)

Lorena is vooral bekend door haar deelname aan het vierde seizoen van Pinkove Zvezde. Dat is een talentenshow die vergelijkbaar is met The Voice.

  • Nina Petković – Disem (Ik adem)

Nina is een bekende Montenegrijnse zangeres en televisiepersoonlijkheid. In 2005 deed ze als eens mee aan Montevizija waar ze toen strandde op de 11ste plaats. In 2009 nam ze opnieuw deel en werd ze tweede.

  • Katarina Bogicević – Nezeljena (Ongewild)

Katarina verwierf bekendheid door haar deelname aan Tvoje lice zvuci poznato (Your Face Sounds Familiar). Daarin liet ze haar veelzijdigheid zien met nummers van Whitney Houston tot Justin Bieber.

  • Ivana Popović Martnović – Poljupci (Kussen)

Ivana is een Servische presentatrice, actrice en zangeres. Ook zij nam al in 2005 deel aan Montevizija, waarin ze uiteindelijk vijfde werd.

  • Vanja Radovanović – Inje (Mist)

Vanja is een Montenegrijnse zanger en tekstschrijver. Hij bracht als solo-artiest al een aantal nummers uit. Daarnaast schrijft hij ook voor andere artiesten.

Montenegro haalde vorig jaar, met Slavko Kalezić, slechts de 16de plaats in de eerste halve finale.

Advertentie