Nederland

NEDERLANDALGEMEEN

Weet YouTuber Acid meer? ‘Joost Klein voor Nederland naar Songfestival 2024’

Een primeur in de Lotto Arena afgelopen zaterdag? Tijdens het optreden van de Nederlandse artiest Joost Klein kondigde de Belgische YouTuber Acid aan dat de beslissing wie Nederland zal vertegenwoordigen op het aankomende Eurovisiesongfestival in Malmö al is gevallen: Joost Klein zal onze noorderburen gaan vertegenwoordigen. Het management van de Nederlander bevestigt echter nog niets.

Tijdens het concert van de Nederlandse muzikant in Antwerpen betrad YouTuber en tevens goede vriend van Joost Klein, Acid, het podium: ‘Ik heb een primeur, iets wat nog niemand weet. Jullie zijn de eerste die dit gaan horen. Joost Klein doet mee aan het Eurovisiesongfestival.’

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door NWS (@nws.nws.nws)

Campagne

De Nederlander, die onlangs in ons land nog deelnam aan De Slimste Mens ter Wereld, heeft al vaker de wens uitgesproken zijn land graag te vertegenwoordigen op het Songfestival. Zo gaf hij in een eerder interview over een mogelijke deelname met NOS Nieuws aan: ‘Dit is oprecht een van mijn goals van jongs af aan. In mijn hart, nieren en DNA zit Eurovisie. Ik maak Songfestivalmuziek, dat is geen grap.’

Hij krijgt veel bijval van media en fans. Zo is de radiozender NPO 3FM een petitie gestart waarmee zo’n 25.000 handtekeningen zijn verzameld.

Ook op de eigen social media kanalen van de artiest zijn verschillende verwijzingen te zien naar zijn droom. Zo is er een foto te vinden waarop te lezen is: ’12 points to the Netherlands. Joost Klein for Eurovision’. Een slogan die door veel fans wordt verspreid via socials.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Joost Klein (@joostklein)

Nog geen bevestiging

Het management van Joost Klein heeft echter de reactie gegeven dat er nog niets officieel is bevestigd. Dit ligt in lijn met de communicatie vanuit de Nederlandse omroep AVROTROS, die hebben aangegeven dat de bekendmaking van de artiest die het land mag vertegenwoordigen half december zal volgen.

Meerdere artiesten geïnteresseerd

Naast Joost Klein, hebben meerdere Nederlandse artiesten aangegeven deel te willen nemen aan het Songfestival. Onder andere Numidia, April Darby en Bankzitters hebben bevestigd dat ze een nummer ingezonden hebben. In totaal heeft de Nederlandse selectiecommissie zo’n 600 inzendingen ontvangen.

Volgens Aran Bade, entertainmentdeskundige van RTL Boulevard, zijn er inmiddels al een aantal artiesten op de hoogte gebracht van het feit dat zij Nederland niet zullen vertegenwoordigen. Zo zouden onder andere Caro Emerald met haar band The Jordan en Leonie Meijer een voor hen teleurstellend bericht hebben ontvangen. Verschillende andere artiesten gaven tijdens de rondvraag van Aran aan nog niets te hebben vernomen vanuit AVROTROS.

Het blijft dus nog even gissen of Acid daadwerkelijk een primeur heeft gedeeld, of dat zijn uitspraken deel uitmaken van Joost zijn mediacampagne om zijn interesse kenbaar te maken.

Advertentie