Kiev 2017

KIEV 2017

Noorwegen opent inschrijvingen voor 2017

De Noorse omroep NRK heeft de inschrijvingen geopend voor de nationale finale voor volgend jaar. Na dit jaar gesneuveld te zijn in de halve finale, wil Noorwegen volgend jaar gaan om te winnen. (Foto: EBU)

Jan Frederik Karlsen, de baas van de Noorse voorronde Melodi Grand Prix, laat weten dat er actief gezocht zal worden naar het beste nummer om Noorwegen te vertegenwoordigen. En de verwachtingen zijn hooggespannen: ‘Ik ben er helemaal klaar voor om het songfestival in 2018 opnieuw naar Noorwegen te halen’, laat Karlsen optekenen, verwijzend naar de wens om volgend jaar te winnen.

Alle geïnteresseerde componisten en tekstschrijvers, Noors en buitenlands, kunnen zich tot en met 11 september dit jaar opgeven met hun nog niet eerder gepubliceerde songs. Dat kan ook op de Engelstalige contactpagina van MGP. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er opnieuw tien liedjes weerhouden worden voor de voorronde, in februari of maart 2017.

Dit jaar haalde het Scandinavische land voor het eerst sinds 2007 de finale niet. Zangeres Agnete (foto) kon met haar Icebreaker onvoldoende overtuigen en kwam niet verder dan een dertiende plek in haar halve finale.

Advertentie