Portugal

PORTUGALKIEV 2017UNCATEGORIZED

Kandidaten halve finales bekend

De Portugese omroep RTP heeft de namen van de kandidaten vrijgegeven die deelnemen aan de eerste halve finale van de liedjeswedstrijd Festival da Canção. In het deelnemersveld zijn maar liefst drie winnaars van The Voice te vinden. Ook de kandidaten van semi 2 zijn bekend.

Fernando Daniel, Rui Drumond (foto) en Deolinda Kinzimba. Dat zijn de namen van de drie artiesten die The Voice of Portugal wisten te winnen. Een andere naam die misschien een belletje doet rinkelen is Rui Drumond. Hij nam in 2005 reeds deel aan het songfestival, destijds ook in Kiev en trad op als duo 2B. Hun liedje Amar wist echter niet de finale te bereiken.

De eerste halve finale zal plaatsvinden op 19 februari en de tweede op 26 februari. Het opzet van de show verloopt nu anders. Er werden  voor 2017 componisten gezocht die een liedje wouden componeren en daar zelf een artiest aan koppelden. Engelstalige liedjes zijn ook toegestaan.

Ontdek de namen van de deelnemers voor de eerste halve finale van Festival da Canção:

 1. Márcia
 2. Golden Slumbers
 3. Fernando Daniel
 4. Deolinda Kinzimba
 5. Rui Drumond
 6. Lisa Garden
 7. Salvador Sobral
 8. Viva La Diva

Intussen zijn ook de namen voor de tweede halve finale bekendgemaakt. Ook hier zorgde The Voice voor heel wat deelnemers!

 1. David Gomes
 2. Lena d’Agua
 3. Beatriz Felício
 4. Pedro Gonçalves
 5. Helena Kendall
 6. Celina Da Piedade
 7. Jorge Benvinda
 8. Elisa Rodrigues

Advertentie