Portugal

PORTUGALKIEV 2017

Salvador Sobral afwezig tijdens repetities in Kiev

Zanger Salvador Sobral zal pas op zondag 7 mei landen in Kiev om zijn land Portugal te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2017. Dat meldt het Portugese televisiejournaal van staatsomroep RTP.

Sobral heeft nog geplande concerten eind april en begin mei, die onmogelijk nog afgelast of verplaatst kunnen worden. Bovendien blijven er ook de sluimerende gezondheidsproblemen, waarover grote geheimzinnigheid heerst. De entourage van de zanger drukte alle geruchten over ernstige hartproblemen de kop in, al werd in de reportage gisterenavond weliswaar gewag gemaakt van problemen met de gezondheid. Meer officieel nieuws is niet vrijgegeven.

Luísa

Daardoor mist Salvador Sobral zijn beide repetitiedagen in Kiev. De RTP heeft het op een akkoordje gegooid met de EBU: Salvador’s zus Luísa, die Amar pelos dois schreef en in Portugal al langer bekend is dan haar broer, zal de song brengen tijdens de repetities. Ze zal haar broer ook vervangen tijdens de voorziene persmomenten.

Salvador komt pas op 7 mei aan, de dag van de officiële openingsceremonie voor het songfestival 2017. Het is nog niet bekend of hij daar wel aan zal deelnemen. Wel staat vast dat we hem zijn song pas voor het eerst live zullen horen zingen tijdens de eerste generale repetitie voor de eerste halve finale, in de namiddag van maandag 8 mei.

Fietsend

De reportage uit het Portugese journaal is hier te bekijken. Er zijn ook beelden over de opnames van het postkaartfilmpje van het land, waarin de zanger al fietsend doorheen hoofdstad Lissabon te zien zal zijn.

Advertentie