Roemenië

ROEMENIE

‘Alcohol You’ Roemeense lied voor Rotterdam van Roxen

We wisten al dat Roxen Roemenië zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. De liedjes die kans maakten om daar door Roxen gezongen te worden, hadden we ondertussen ook al gehoord. Nu is tijdens een tv-show op de Roemeense tv ook beslist dat Alcohol You het lied is dat Roxen in Rotterdam zal zingen. Dat hebben een jury en het publiek beslist.

De zangeres zelf werd intern gekozen na een songwriting camp, dat de Roemeense omroep georganiseerd had in samenwerking met muzieklabel Global Records. De vijf liedjes werden eveneens intern geselecteerd door musicologen, tekstschrijvers en televisieproducenten. De kijkers en de jury kregen de keuze tussen Cherry Red, Colors, Storm, Beautiful Disaster en dus winnaar Alcohol You. Roxen bracht de liedjes nog eens allemaal live zoals ze die in Rotterdam zou brengen.

Tijdens de show kregen we onder andere een twintig minuten durend optreden van de Songfestivalwinnares van 2012, Loreen, en van de Cypriotische kandidaat van dit jaar, Sandro.

Roemenië kon zich al twee jaar op rij niet kwalificeren voor de finale, gebeurt dat met Alcohol You wel weer? De laatste keer dat het land de finale haalde, was in 2017 met het opvallende Yodel It. Toen werd Roemenië zevende.

Beluister hieronder het lied waarmee Roemenië het dit jaar probeert:

play
Deelnemer(s)NummerJuryPubliekTotaalPlaats
RoxenAlcohol You55101
RoxenBeautiful Disaster0005
RoxenCherry Red1233
RoxenColors2134
RoxenStorm3362

Advertentie