Roemenië

ROEMENIE

Roxen voor Roemenië naar Songfestival in Rotterdam

De Roemeense openbare omroep TVR heeft bekendgemaakt dat zangeres Roxen het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Zij werd uitgekozen door een interne jury na een songwriting camp dat de omroep georganiseerd had in samenwerking met muzieklabel Global Records.

Roxen, nu 20, begon al te zingen op haar 7e. Momenteel is ze zelfs al de op twee na meest gespeelde artiest op de Roemeense radio en heeft ze twee liedjes in de hitlijsten staan, You Don’t Love Me en Ce-ti canta dragostea. Doorheen de jaren won ze al verschillende muziekwedstrijden.

Eerste reactie

‘Als kind deed ik al mee aan wedstrijden en festivals. Ik heb er altijd van gedroomd om kwaliteitsvolle muziek te maken en op de belangrijkste podia te staan voor zo veel mogelijk publiek. Nu ben ik zo opgetogen. Het voelt als de grootste test uit mijn carrière, volledig buiten mijn comfortzone. Ik ben dol op dit gevoel, ik ben altijd aangetrokken geweest tot nieuwe ervaringen en tot alle uitdagingen in mijn leven. Ik ben blij en dankbaar voor deze kans. Op dit moment gaan dan ook al mijn energie en mijn focus naar het Songfestival. Ik wil hier mijn best voor doen!’

play

Nationale finale op 1 maart

Het lied waarmee Roxen Roemenië zal vertegenwoordigen, wordt later bekendgemaakt via een eigen nationale finale op zondag 1 maart. Vijf liedjes die geschreven werden op het songwriting camp, zullen door Roxen gebracht worden tijdens die show. Musicologen, tekstschrijvers en televisieproducenten zullen alle liedjes beluisteren en er vijf uitkiezen. Het publiek krijgt bij het stemmen tijdens de tv-show 50% inspraak, net als een jury. Als het bij de stemming gelijk zou zijn, geeft de stem van het Roemeense publiek de doorslag.

Advertentie