Slovenië

SLOVENIE

Ana Soklič stelt Songfestivalinzending Slovenië voor

De laatste bekendmaking – deze week – van een intern gekozen nummer kwam er vanavond met het lossen van het lied uit Slovenië. Tijd om je oordeel te vellen over het nummer van zangeres Ana Soklič. Ze zingt gospellied Amen en laat dat net ook de titel zijn van de Oostenrijkse bijdrage. Dit jaar, omwille van de coronapandemie, hoeft de achtergrondzang niet live gebracht te worden. Daar maken de Slovenen gretig gebruik van. Op het nummer, dat met het RTV Slovenia Symphony Orchestra gemaakt werd, is een groot gospelkoor te horen.

Opvallend: naar goede gewoonte gingen de Slovenen initieel hun nationale finale genaamd EMA organiseren. Het ging er iets anders aan toe gaan dan normaal, aangezien de artiest reeds intern was geselecteerd.

De omroep kwam echter op de eerder voorgestelde plannen terug en besloot om het nummer ook intern te gaan selecteren. Het nummer werd bekendgemaakt tijdens de feesteditie EMA 2021. De Slovenen vieren namelijk dit jaar dat ze al zestig jaar deelnemen aan het Eurovisiesongfestival, weliswaar in de periode van 1961-1991 als onderdeel van Joegoslavië. Ook Slovenië zit in de eerste halve finale op dinsdag 18 mei.

Dit is inzending uit Slovenië:

play

Advertentie