Slovenië

SLOVENIE

Ana Soklič voor Slovenië naar Rotterdam

Vanavond vond de finale van de Sloveense voorronde Evrovizijska MelodijaEMA 2020, plaats. Ana Soklič met het nummer Voda trok in de supefinale aan het langste eind en mag Slovenië vertegenwoordigen op het 65ste Eurovisiesongfestival. Slovenië treedt aan in de eerste halve finale op 12 mei en is dus een rechtstreekse concurrent van België.

Waar we vroeger vaak enkele halve finales en een finale (of slechts een finale zoals vorig jaar) zagen, werd EMA dit jaar op een andere manier aangepakt. De Sloveense omroep wou vooreerst een kans geven aan jonge artiesten via een andere selectiemethode: EMA FREŠ. Via deze weg werden twee finalisten voor de eigenlijke finale van EMA 2020 gekozen. Het deelnemersveld werd vervolledigd met tien andere artiesten die door een jury, bestaande uit zangeres Raiven, muziekkenner Mojca Menart en muzieksamensteller Jernej Vene, werden gekozen.

In totaal traden twaalf artiesten vanavond aan om het ticket naar het Eurovisiesongfestival te bemachtigen. De stemming werd vanavond opgedeeld in twee delen. Na alle optredens koos een driekoppige jury de twee kandidaten die hun nummer opnieuw mochten brengen in de superfinale. Dit waren Lina Kuduzović en Ana Soklič. Het Sloveense publiek had het laatste woord in het selectieproces en koos via televoting voor Ana Soklič als inzending voor Rotterdam.

Advertentie