Slovenië

SLOVENIE

Deze artiesten willen voor Slovenië naar Songfestival in Nederland

RTV, de openbare omroep van Slovenië, heeft de eerste tien kandidaten bekendgemaakt van voorronde EMA 2020. Onder de deelnemers één zangeres met ervaring op het Songfestival, terwijl een andere artieste al derde werd op het Junior Eurovisiesongfestival. De Songfestivalvoorronde van Slovenië zal uitgezonden worden op 22 februari.

Uiteindelijk zullen er twaalf artiesten hun kans wagen in EMA 2020. Talentenjacht EMA FREŠ 2020 levert de laatste twee finaleplaatsen. Die ontknoping volgt op zaterdag 18 januari. Onder de bekendgemaakte deelnemers voor de voorronde: Tinkara Kovač (foto) en Lina Kuduzović. Tinkara nam in 2014 al deel aan het festival in Kopenhagen. Ze werd in de finale met liedje Round And Round 25e en dus voorlaatste. Linda deed beter op het Junior Eurovisiesongfestival 2015, waar ze met Prva ljubezen derde werd. Het beste resultaat van de Slovenen op een evenement van Eurovisie.

Jurylid in Zwitserland 

Tinkara Kovač komt met haar deelname aan EMA 2020 in een lastig parket terecht. Want ze zetelt tegelijk ook in de Zwitserse selectiejury die mee de Songfestivalinzending van het land kiest. De zangeres is een van de 21 muziekexperten, ook Ruth Lorenzo (Spanje 2014) en Ovi (Roemenië 2010 en 2013-4) maken deel uit van de jury. De experten hebben voor de helft stemaandeel. De kans bestaat dus dat Tinkara haar Zwitserse concurrent (mee) selecteert.

Deelnemers in voorronde Slovenië (update 18/01): 

 1. Ana Soklič met Voda
 2. Božidar Wolfand Wolf met Maybe Someday
 3. Gaja Prestor met Verjamem vase
 4. Imset met Femme Fatale
 5. Inmate met The Salt
 6. Klara Jazbec met Stop the World
 7. Lina Kuduzović met Man Like U
 8. Manca Berlec met Večnost
 9. Simon Vadnjal met Nisi sam
 10. Tinkara Kovač met Forever
 11. Parvani Violet met Cupid
 12. Saška met Še kar lovim tvoj

Finale op 22 februari

De eerste tien finalisten werden geselecteerd door een driekoppige jury: zangeres Raiven (die al drie keer deelnam aan EMA), muziekkenner Mojca Menart en muzieksamensteller Jernej Vene. In finale van 22 februari zal een andere driekoppige jury twee superfinalisten selecteren. Zij treden nog eens op, waarna de kijker alles in handen heeft.

Advertentie