Slovenië

SLOVENIEKIEV 2017

Ook Oekraïne en Slovenië openen inschrijvingen voor 2017

De editie van 2016 ligt amper twee maanden achter ons, maar verschillende openbare omroepen komen al naar buiten met de eerste voorbereidingen voor het Eurovisiesongfestival van 2017.

Eerder openden Finland, Zwitserland, Armenië en Noorwegen hun inschrijvingen al, en vandaag komen daar twee landen bij: gastland Oekraïne en Slovenië.

Oekraïne

De Oekraïners zijn al volop bezig met de planning voor het songfestival dat in hun land zal plaatsvinden, maar er wordt ook al gedacht aan de inzending van het gastland. Voor de selectie van dit jaar werkte de staatsomroep NTU voor het eerst samen met de commerciële STB, en na het succes van Jamala wordt die samenwerking verlengd. De STB postte een trailer op haar Facebookpagina met daarin een oproep voor geïnteresseerde artiesten. Het lijkt erop dat Oekraïne voor het tweede jaar op rij voor goud wil gaan:

Зроби крок до тріумфу на Євробачення 2017!Вже зараз, пишіть свою авторську пісню аби представити її всій країні!#eurovision2017

Geplaatst door телеканал СТБ op dinsdag 19 juli 2016

Slovenië

En ook de Slovenen plannen al vooruit. Het land neemt sinds 1993 als onafhankelijke staat deel aan het songfestival, maar is nog nooit hoger geëindigd dan zevende, in 1995 en 2001. Dit jaar sneuvelde zangeres ManuElla ook in de halve finale in Stockholm met Blue and Red. De omroep RTVSLO maakte bekend dat er ook volgend jaar een editie zal komen van Evrovizijska Melodija of EMA. Het logo werd alvast vrijgegeven:

EMA2017

Sloveense media berichten over het gerucht dat het concept gewijzigd zal worden er voor halve finales in de voorronde zal worden geopteerd, maar daarover deed de omroep zelf nog geen officiële uitspraken. Wat we wel weten is dat Slovenen met interesse zich tot en met 3 november kunnen opgeven en de deelnemers en hun songs op 9 december zullen worden bekend gemaakt.

Advertentie