Slovenië

SLOVENIE

Sloveense ‘EMA 2018’ in februari, zestien kandidaten bekend

De Sloveense omroep RTVSLO heeft de zestien deelnemers bekendgemaakt van EMA 2018, de songfestivalvoorronde van het land. Die ondergaat ook een wijziging qua concept. Op 24 februari kennen we de winnaar(s).

Uit 108 inzendingen werden er zestien weerhouden. Een nieuwe regel stelde dat alle songs tijdens de voorronde in het Sloveens opgevoerd moeten worden. Voor het Songfestival mag desgewenst een vertaling worden gemaakt. Een andere wijziging ten opzichte van de editie van 2017, waarbij er twee halve finales en een finale werden afgewerkt, is dat het nu om slechts twee liveshows gaat. Beide uitzendingen gaan in februari op antenne, respectievelijk op 17 en 24 februari.

Kandidate uit 2016 waagt opnieuw haar kans

In de halve finale treden alle zestien kandidaten aan. Een zevenkoppige vakjury en de Sloveense kijkers duiden elk vier finalisten aan. De in totaal acht overblijvende deelnemers stoten zo door naar de finale. Daarin hebben zes verschillende jury’s (muzikanten, componisten, producers, radiomensen, songfestivalfans en een zesde internationale jury) en opnieuw het Sloveense publiek elk voor de helft zeggenschap. Vid Valič is gastheer.

Het deelnemersbestand bevat enkele oude bekenden, waaronder twee zangeressen met songfestivalervaring. Tanja Ribič finishte in 1997 tiende met Zbudi se, ManuElla haalde in 2016 de finale niet met Blue And Red. Ook onder andere BQL, KiNG FOO, Nika Zorjan en Nuška Drašček keren terug naar EMA. Het deelnemersveld:

Deelnemer(s)Nummer
AnabelPozitiva
BQLPtica
Gregor RavnikZdaj je čas
Ina ShaiV nebo
IndigoVesna
KiNG FOOŽive sanje
Lara KadisZdaj sem tu
Lea SirkCirque
ManuEllaDan potem
Marina MartenssonBlizu
MILASvoboda
Nika ZorjanUspavanka
Nuška DraščekNe zapusti me zdaj
OrterTisoč let
PorperUkraden cvet
Tanja RibičLjudje

Advertentie