Slovenië

SLOVENIE

Slovenië kiest intern groep Joker Out voor Liverpool

Grote verrassing uit Slovenië, waar de nationale voorronde voor het Songfestival EMA overboord wordt gegooid. In plaats daarvan koos de omroep RTVSLO kandidaat en lied intern, zo meldde ze zelf tijdens een persconferentie.

De vijfkoppige band Joker Out werd achter gesloten deuren aangeduid als Songfestivalkandidaat voor 2023. Joker Out is sinds 2016 actief en brak in eigen land door in 2020. Tot hiertoe bracht de groep twee albums uit en won ze al enkele prestigieuze muziekprijzen op de Sloveense versie van de Vlaamse Music Industry Awards of MIA’s. Zowel in 2021 als 2022 kaapte Joker Out onder meer de prijs voor Artiest van het jaar weg.

Deelname aan preselectie gepland

Tijdens de persconferentie bekende de groepsleden dat ze een deelname aan de Sloveense preselectie voorbereidden toen plots de vraag kwam of ze zonder die omweg naar het Songfestival wilden gaan. Op dit moment is het lied al gekozen, al heeft het nog geen tekst. Die moet dus nog geschreven worden, al staat wel vast dat ze Sloveenstalig zal zijn. Het lied zal worden bekendgemaakt op 4 februari volgend jaar.

De recentste single van de rockgroep heet Demoni (‘Demonen’) en valt hieronder te beluisteren. Voor de duidelijkheid: met dit lied gaat Joker Out niet naar Liverpool.

play

Op het Songfestival in Turijn kwam de groep LPS, ook met een song in de eigen taal, niet verder dan een 15e plek in de eerste halve finale.

play

Advertentie