San Marino

SAN MARINOTURIJN 2022

Achille Lauro wint ‘Una voce per San Marino’

Wat onze Italiaanse buren uitgebreid kunnen met Sanremo, kunnen wij nog uitgebreider, moet de San Marinese omroep SMRTV gedacht hebben. Maar liefst 76 artiesten, nieuwelingen en gevestigde waarden, nationaal en internationaal, stonden aan de start. Zes shows moesten die 76 artiesten herleiden tot één. Uiteindelijk is Achille Lauro met Stripper die ene geworden.

De volledige uitleg van hoe het hele concept in elkaar stak, zullen we je besparen. Die kun je als je wilt lezen in ons eerder artikel. Het komt erop neer dat zowel artiesten uit San Marino als uit het buitenland, zowel bekende namen als nieuwe namen, het tegen elkaar op namen tijdens verschillende shows. Eerst streden de opkomende artiesten voor de finaleplaatsen, voor die finale waren al tien gevestigde waarden automatisch geplaatst. Daarbij namen als Achille Lauro (die al deelnam aan Sanremo), Matteo Faustini (eveneens Sanremo maar bij de nieuwelingen), Ivana Spagna (bekend van haar hit Call Me) en Cristina Ramos (deelnames in verschillende internationale talentenwedstrijden).

Sanremo

De winnaar van het hele gebeuren werd Achille Lauro, met het lied Stripper. Hij mag voor San Marino een vierde finaleplaats proberen halen en daarbij beter doen dan Senhit en Flo Rida, die onverwacht teleurstelden met een 22ste plaats in Rotterdam. Lauro nam dit jaar nog maar deel aan het Festival van Sanremo in Italië en wordt dankzij zijn winst in San Marino de tweede Sanremo-artiest op het Songfestivalpodium in hetzelfde jaar.

Deelnemer(s)NummerScorePlaats
Aaron SibleyPressure3
Achille Lauro Stripper1
Alessia LabateWorld Falls Down
BastiRunning
Burak Yeter ft. Alessandro ColiMore Than You2
Camille CabalteraMove 'Em Like You Never Did6
Cristina RamosHeartless Game
Elena & Francesco FaggiNothing Can Blow Me Out
Fabry & Labiuse feat. MiodioBlu
Francesco MonteMi ricordo di te (Adrenalina)5
Ivana SpagnaSeriously in Love4
Kurt CassarTears of Gold
Mary ClaireTiramisù7
MateDNA
Matteo FaustiniL'ultima parola5
Tony Cicco, Deshedus & Alberto FortisSono un uomo 7
Valerio ScanuLo credo
Vina RoseSweet Denial6

Bekijk hieronder de inzending van San Marino voor Turijn 2022.

play

Advertentie